Livia Stoica

 

Despre mine:

Cine sunt? Un suflet, în primul rând. Îmi place să citesc, să scriu, să dansez, să cunosc oameni, să călătoresc, să iubesc… să trăiesc. Mi-e frică să nu trăiesc degeaba si încerc să fac din fiecare zi a vieții mele un prilej de cunoaștere, dăruire și bucurie atât pentru mine cât și pentru cei din jurul meu.

În prezent sunt masterandă anul 2 la facultatea de teatru, specializarea scriere dramatică. Sunt pasionată de scrierea creativă și de lucrul cu copii, fiind deosebit de interesată de pedagogia alternativă, motiv pentru care mi-am și ales acest subiect ca subiect de cercetare pentru teza mea de disertație.

Ce-mi place:

Sunt pasionată de arte în general, în special de artele performative.  Am organizat o expoziție de fotografie în cadrul Fringe Festival în 2010, având ca tematică Bucureștiul interbelic, comunismul românesc și imigranții români din Anglia. Pe lângă interesul pentru teatru și artele vizuale, am o mare pasiune pentru dans în toate formele și stilurile sale, abordând numeroase stiluri de dans printre care step, dans contemporan, balet sau dans irlandez.

De asemenea, sunt extrem de interesată de metodele experimentale de stimulare a creativității și a imaginației prin intermediul artelor, considerându-mă o adeptă a educației alternative și a unui mod multiplu și variat de dezvoltare personală.

Am scris piese de zece minute pentru copii, piese pentru teatru radiofonic, adaptări, dramatizări după poezii sau proză scurtă, monodramă, one woman show, musicaluri, recenzii, articole, eseuri, etc.

Educație: 

2015 – prezent: Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică, Master Scriere Dramatică

2012 – 2015: Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică, Diploma de licență Teatrologie/Jurnalism cultural

 2007 – 2010: Universitatea Bath Spa, Regatul Unit al Marii Britanii, Diplomă BA (Hons) în Sociologie şi Teatru/2.1

Experiență profesională:

Ian 2017 – prezent: organizez cursuri de scriere creativă cu trupa de teatru a Colegiului Național Gheorghe Lazăr din București. Cursurile presupun dobândirea unor tehnici de scriere dramatică în vederea scrierii unei piese de teatru colective.

2016: Câștigarea rezidenței de dramaturgie Drama 5. Munca a presupus scrierea unei piese de teatru într-o lună și prezentarea sa sub forma unui spectacol-lectură.

2015 – 2012: voluntar Festivalul Teatrului de Comedie București, Festivalul Național de Teatru, Festivalul Internațional de Teatru Shakespeare Craiova, Festivalul Internațional de Teatru pentru copii Ion Creangă, Festivalul Național de Teatru.

2014: Colaborator revista Yorick, Liternet. Cronică de spectacole. Adaptare pentru teatru radiofonic bazat pe Richard al III lea de Shakespeare, adaptare ce a fost înregistrată în cadrul studiourilor Radio România Cultural.

2014 – 2012: Colaborator în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. Am fost cooptată să scriu pentru revista Aplauze, revista Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, al treilea cel mai mare festival de artele spectacolului din Europa.

2009: Regizarea  unei  piese de teatru independente, având la bază problematica drogurilor. Rolurile au cuprins: realizarea scenariului, regia, responsabilitatea pentru producţia tehnică – lumini, decor, costume, muzică – management general.