Curs de Desen: compoziție, perspectivă, construcție (9-13 ani)

 

Desenul este una dintre tehnicile cele mai îndrăgite de copii și reprezintă, totodată, o metodă ușoară de abordare a artei. Acest fel de abordare a artei îi ajută să își descopere talente noi sau să și le cultive pe cele deja existente.

Prin desen copiii își exprimă gândurile și emoțiile, se relaxează și, pornind de la o pasiune comună, își fac mai ușor prieteni noi.

La cele patru întâlniri de curs învață și exersează reguli de compoziție, tehnici de redare a perspectivei și de construcție a unui obiect.

1. Natura statică – Reguli de compozitie, reguli de construcție a unui obiect, aflăm mai multe despre importanța valorației în desen. Învățăm despre lumină, despre relația dintre plin și gol și despre contrastul închis-deschis. Desenăm natură statică și punem accent pe importanța luminii și pe relația dintre spațiul gol de pe planșă și obiectele desenate.

2. Perspectiva – Linia dreapta în desen, umbre, lumini și rețete cromatice de redare a adâncimii. Aflăm cum funcționează iluzia optică și observăm imagini cu clădiri și obiecte ce pot fi reproduse prin desen. Facem experimente, ca să înțelegem de unde vine iluzia de adâncime și cum să tratăm cromatic și liniar lucrurile care sunt la distanță, față de cele care sunt în prim plan.

3. Desenul decorativ – Ne ocupăm de elementele limbajului plastic: punctul, linia, pata. Studiem desenul de linie (linia modulată, frântă și/sau curbă). La sfârșit facem un afiș ca să punem în aplicare regulile de compoziție și culoare dobândite. Scopul e să transmitem mesajul dorit doar cu ajutorul liniilor și petelor, fără să apelăm la perspectivă.

4 Compoziția în tuș – Ajungem la regulile de încadrare în pagină și discutăm despre centrul de interes al unei lucrări. Monocromia și lucrul cu tușul vor fi punctele de interes ale acestei întâlniri. Jonglând cu litere și numere, facem o lucrare decorativă în tuș.

Vă rugăm, țineți cont de faptul că atelierele noastre nu se adresează copiilor cu nevoi speciale, având în vedere că lectorii noștri nu au pregătire specializată în această direcție.

INSCRIE-TE!

Alte ateliere si evenimente cu Maria Balan

Curs de pictura pentru copii - Intalniri cu mari pictori (8-13)

Cu acest atelier, ii invitam pe cei mici sa isi exerseze...  [Citeste mai mult]

Ocolul Pamantului in cinci episoade (7-12 ani)

Va invitam la un atelier – calatorie prin cateva dintre...  [Citeste mai mult]

Arte plastice - alte ateliere si evenimente

Introducere in Istoria Artei pentru copii (minim 11 ani)

intalnire cu 50 de capodopere ale artei europene Istoria...  [Citeste mai mult]

Atelier de Arhitectura pentru copii - Case cu povesti (7-12 ani)

Iata ce multe casute! Unele au acoperisuri mai inalte,...  [Citeste mai mult]

Atelierul spiridusilor lui Mos Craciun: decoratiuni si ornamente (7-12 ani)

Le propunem copiilor sa experimenteze pentru doua zile cum...  [Citeste mai mult]