Atelier de Storytelling pentru copii (8-12 ani)

 

A te exprima liber, coerent și cu farmec este o abilitate pe care o putem forma mai ușor în copilărie.

În cadrul celor cinci întalniri, vom folosi diverse exerciții preluate din arta actorului și adaptate pentru copii: exerciții pentru expresivitate fizică, facială și vocală, exerciții de improvizație, exerciții pentru dezvoltarea imaginației și creativității.

Vom spune povești, vom inventa povesti, vom desena și chiar vom scrie. Vom analiza povești și personaje. Vom învăța să avem o atitudine față de ceea ce povestim și față de personaje.

Copiii vor înțelege cum să se pregătească și de ce anume trebuie să țină cont atunci când sunt puși în situația de a vorbi în fața unui public.

Publicul, povestea și povestitorul sunt cele trei elemente foarte importante în storytelling și vom încerca să clarificăm împreună modul în care poate influența fiecare dintre ele această activitate.

Modulul cuprinde  4 ateliere cu caracter interactiv și un atelier demonstrativ cu public alcatuit din părinți.

Atelier 1 – Despre Public

Vom folosi o poveste  cunoscută de toți copiii ca material de lucru și vom face exerciții. Vom clarifica ce înseamnă introducere, cuprins, incheiere. Vom vorbi despre conflict. Vom discuta și vom face exerciții despre cum putem empatiza cu publicul și cum ne putem adapta diverselor categorii de public (de copii, de adulți, de prieteni, de colegi etc.)

Atelier 2 – Despre Povestitor

Vom folosi altă poveste cunoscută ca material de lucru. Exerciții și discuții despre atitudine scenică, față de public, față de un personaj, față de poveste etc. Vom face exerciții pentru expresivitate fizică și facială, exerciții pentru mobilitate și expresivitate vocală. Vom vorbi despre emoții, trac și blocaje des întâlnite la asemenea evenimente.

Atelierul 3 – Despre Poveste

Fiecare copil va face trei desene. Vom inventa povești preluînd unul de la altul sau folosind trei cuvinte alese la întâmplare sau desenele de la începutul orei. Poveste fără cuvinte -exercițiu de expresivitate. Pro și contra – analiza unor personaje. Cum facem o poveste din prezentarea unor mâncăruri, a unor colegi sau a unor instrumente muzicale?

Atelierul 4 Vom spune povesti și va alege fiecare povestea sau prezentarea pe care dorește s-o spună la ultimul atelier.

Atelierul 5 – Prima jumătate de oră ne organizăm, repetăm, iar în următoarea oră copiii vor prezenta câte ceva publicului alcătuit din părinți.

Va rugam, tineti cont de faptul ca atelierele noastre nu se adreseaza copiilor cu nevoi speciale, avand in vedere ca lectorii nostri nu au pregatire specializata in aceasta directie.


Alte ateliere si evenimente cu Marcela Andrei

Atelier de Bune maniere si politete prin Teatru (7-12 ani)

Prin joc si joaca, bunele maniere pot fi intelese si...  [Citeste mai mult]

Descopera personajele de poveste prin Teatru (7-12 ani)

Copiilor le plac povestile. Obiectivul pricipal al acestui...  [Citeste mai mult]

Actorie si Cinema - alte ateliere si evenimente

curs actorie copii

Atelier de dezvoltare personală prin teatru pentru copii (8-12 ani)

Actoria este, fără îndoială, unul dintre mijloacele cele...  [Citeste mai mult]
comunicare adolescenti

Atelier spectacol ”Calatoriile lui Ivan” (4-6 ani)

O poveste senzoriala Ne propunem apropierea copiilor de...  [Citeste mai mult]