Atelier de dezvoltare personală prin teatru pentru copii (8-12 ani)

 

Actoria este, fără îndoială, unul dintre mijloacele cele mai plăcute prin care un copil se poate dezvolta ca ființă socială și sociabilă, deoarece se bazează pe joc.

Pe parcursul întâlnirilor, urmărim antrenarea și dezvoltarea atenției, a gândirii creative, a imaginației active, dar și dezvoltarea vocabularului și a limbajului non-verbal. Copiii descoperă că își pot folosi vocea în nenumărate feluri, învață să se cunoască și să comunice mai bine.

Experimentând diferite tehnici și jocuri teatrale, copiii învață să exprime prin mișcare, postură, mimică, diverse emoții. Vor descrie obiecte prin acțiuni și vor dobândi instrumente și metode variate de exprimare verbală și non-verbală.

Exersează rolul de povestitor al unor situații și întâmplări, interpretează personaje din povești, într-un mod adecvat nivelului lor de vârstă și înțelegere. Rezultatul? Se vor integra mai ușor într-un grup, își vor exprima propria individualitate și punctul de vedere în legătura cu diverse situații cu mai mult curaj și mai coerent. Jocurile propuse de actrița Antonia Din, coordonatorul atelierului de actorie pentru copii, le va da ocazia să se cunoască și să învețe, printre altele, ce înseamnă lucrul în echipă.

Descoperirea a “ceea ce vreau să fac/ fiu când voi fi mare” vine mai ușor atunci când copilul are posibilitatea să se cunoască, să se exprime, să experimenteze situații sau profesii.

Și ce poate fi mai firesc decât învățarea și experimentarea vieții prin joc?

Temele întâlnirilor:

1.  Cine sunt? Întrebări despre colegi. Ce vreau să știe ceilalți despre mine?

2. Exerciții de relaxare și exprimare.  Încălzire pe muzică. Buchețele. Sunt mic, sunt mare. Atinge culoarea. Cine conduce mișcarea

3. Acțiune. Luna în care te-ai născut. Mută scaunul fără zgomot. Cere sau oferă ajutor. Podeaua poate fi orice – exercițiu de imaginație

4. Exerciții pentru dezvoltarea creativității și a limbajului non-verbal.  Masaj. Oglinda. Jocul mâinilor. Mărul

5. Exerciții diverse. Înlocuim numărul cu simbolul. Intră în acțiune. Mașinuțele. Linie, cerc, linie

6. Avem prima interacțiune cu publicul. Recapitulăm exercițiile preferate și, la final, părinții sunt invitați să ne aplaude. :)

sursă foto: goo.gl/64YPxa

 

INSCRIE-TE!

Actorie si Cinema - alte ateliere si evenimente

Atelier de Storytelling pentru copii (8-12 ani)

A te exprima liber, coerent și cu farmec este o abilitate...  [Citeste mai mult]

Descopera personajele de poveste prin Teatru (7-12 ani)

Copiilor le plac povestile. Obiectivul pricipal al acestui...  [Citeste mai mult]
comunicare adolescenti