Atelier de povesti si creativitate (5-9 ani)

 

Poveşti. Personaje. Jocuri. O incursiune minunată în lumea poveştilor!

Prin atelierele noastre copiii se vor apropia de poveşti prin cuvânt, formă şi culoare, descoperind lumea obiectelor şi întâmplări din viaţa personajelor. Pătrunzând în acest univers plin de fantezie ei îşi vor dezvolta imaginaţia, vocabularul şi dorinţa de cunoaştere.

În timpul pe care îl vom petrece împreună, copiii îşi vor testa aptitudinile şi  personalitatea, interacţionând unii cu alţii. Acest atelier are intenţia de a prezenta copiilor o alternativă a petrecerii timpului liber, în contrapunct cu televizorul şi computerul.

Prin aceste întâlniri ei vor învăţa să construiască, să deseneze, să spună şi să scrie poveşti, stimulându-şi imaginaţia şi autodescoperindu-se.

Tematica atelierelor:

Atelierul 1. Continuă povestea!

Copiii vor asculta un fragment din începutul unei poveşti, pe care apoi fiecare dintre ei o va continua fie desenând, fie scriind.

Atelierul 2. Povestea din afara poveştii

Pornind de la o poveste clasică, copiii vor descoperi momentele „nepovestite” ale textului. Apoi, fiecare la rândul lui va povesti ce crede că s-a întâmplat în momentele extra-text ale poveştilor.

Atelierul 3. Povestea din cutie

Cuvintele-cheie ale poveştii vor fi scrise şi desenate pe bileţele pe care copiii le vor alege dintr-o cutie, iar apoi, ajutându-se unii pe alţii, vor construi o poveste folosind aceste cuvinte şi imagini.

Atelierul 4. Pe firul poveştii

Plecând de la o idee din viaţa lor reală, copiii o vor continua pe rând, unul de la altul, ducându-i fiecare mai departe firul, pas cu pas, astfel creând ei înşişi o poveste pe care o vom numi „povestea – tren”.

Atelierul 5. Povestea invenţiilor

Câteva descoperiri din istoria omenirii vor fi imaginate de copii în câte o poveste pe care aceştia o vor desena.

 


Arte plastice - alte ateliere si evenimente

curs desen copii

Curs de Desen: compoziție, perspectivă, construcție (9-13 ani)

Desenul este una dintre tehnicile cele mai îndrăgite de...  [Citeste mai mult]

Curs de pictura pentru copii - Intalniri cu mari pictori (8-13)

Cu acest atelier, ii invitam pe cei mici sa isi exerseze...  [Citeste mai mult]

Introducere in Istoria Artei pentru copii (minim 11 ani)

intalnire cu 50 de capodopere ale artei europene Istoria...  [Citeste mai mult]