Atelier de colaj, origami și decorațiuni (6-13 ani)

 

Colajul poate transmite cel mai bogat mesaj, desi pare cea mai simpla tehnica de exprimare a talentului artistic. Aceasta tehnica poate deveni un prilej de sondare a propriei creativităţi şi pasiuni pentru artă, impulsionând experimentarea şi jocul constructiv.

Pe parcursul acestui curs vom folosi, pe langa hartie, si materiale neconvenţionale, pe care nu le asociem cu ideea de colaj – plante uscate, mărgele, bucăţi de material textil.

Atelier 1 – Colaj cu material textil si hartie colorata

Vom incepe cursul cu tehnici de colaj din hartie colorata, cu ajutorul creioanelor si al culorilor, pentru ca cei mici sa se familiarizeze cu noile informatii. Vom construi o felicitare pentru cei dragi si vom invata ca imaginatia noastra ne poate depasi de cele mai multe ori propriile asteptari.

Atelier 2 – Jocul cu natura

Vom continua procesul de familiarizare cu tehnica colajului folosind de aceasta data obiecte din natura, cu ajutorul carora vom crea un tablou minunat. Vom descoperi impreuna, cu ajutorul sabloanelor colorate, cum putem folosi diferite seminte sau plante uscate, pe care le vom colora si imbina apoi pentru a realiza o mica opera de arta transpusa intr-un tablou minunat!

Atelier 3 – Origami

Tehnica origami foloseste hartia pentru a crea diferite forme (animale, flori, modele geometrice). In cadrul celui de-al treilea atelier, cursantii vor descoperi o lume din hartie colorata, pe care o vor umple cu diferite figurine, cu ajutorul lectorului. Apoi, aceste figurine vor fi decorate cu margele de diferite forme si culori.

Atelier 4 – Decoratiuni vesele

Vom invata cum sa decoram obiecte simple si sa le transformam in obiecte personalizate, folosindu-ne de paste si culori speciale. De la creioane, la suporturi haioase, pahare sau vaze.

In cadrul acestui atelier, fiecare cursant isi va aduce un obiect vestimentar din garderoba pentru a-l personaliza, folosind culori pentru textile.

Atelier 5 – Papusi neconventionale

Cel de-al cincilea atelier va imbina tehnica colajului si a decorarii unor obiecte deja existente cu tehnica compozitiei proprii. Vom crea astfel o lume a papusilor din carpa, pe care le vom decora cu ajutorul materialelor folosite in cadrul atelierelor anterioare.

Va rugam tineti cont de faptul ca atelierele noastre nu se adreseaza copiilor cu nevoi speciale.


Alte ateliere si evenimente cu Teodora Vărzaru

Atelierul spiridusilor lui Mos Craciun: decoratiuni si ornamente (7-12 ani)

Le propunem copiilor sa experimenteze pentru doua zile cum...  [Citeste mai mult]

Arte plastice - alte ateliere si evenimente

curs desen copii

Curs de Desen: compoziție, perspectivă, construcție (9-13 ani)

Desenul este una dintre tehnicile cele mai îndrăgite de...  [Citeste mai mult]

Curs de pictura pentru copii - Intalniri cu mari pictori (8-13)

Cu acest atelier, ii invitam pe cei mici sa isi exerseze...  [Citeste mai mult]

Introducere in Istoria Artei pentru copii (minim 11 ani)

intalnire cu 50 de capodopere ale artei europene Istoria...  [Citeste mai mult]