Calatorie prin Muzeul Theodor Pallady

 

Pe 23 iulie Fundatia Calea Victoriei ii invita pe cei mici la cea de a doua incursiune prin spatiile muzeale ale orasului – vizita la Muzeului Theodor Pallady, gazduit intr-una dintre cele mai vechi si frumoase case negustoresti din Bucuresti.  Structurata asemeni primei vizite, turul muzeului Pallady  se va desfasura sub forma unui program interactiv cu ghidajul lectorului nostru, Mona-Silvia Timofte, si cu participarea activa a copiilor, care vor fi incurajati sa puna intrebari si sa gaseasca raspunsurile cu ajutorul lectorului, intr-o maniera  intuitiva si creativa.

Vizita la muzeul Theodor Pallady va oferi copiilor prilejul de a se familiariza cu lucrarile si viata unuia dintre cei mai importanti pictori romani, invatand prin intermediul operelor expuse si a activitatilor creative despre tehnicile si materialele utilizate in pictura, despre culoare, lumina si umbra si despre sursele de inspiratie ale artistilor.

In paralel, profitand de istoria si arhitectura Casei Melik, care gazduieste muzeul Pallady, copiii vor descoperi si explora Bucurestiul negustoresc al secolului XVIII si XIX prin intermediul povestilor si anecdotelor, invatand despre obiceiurile, moda si societatea acelei perioade.

Vizita la muzeul Theodor Pallady face parte dintr-un program mai amplu al Fundatiei Calea Victoriei de familiarizare a copiilor cu spatiile muzeale ale Bucurestiului si de dezvoltare a limbajului artistic si culturii vizuale a acestora. Fiecare vizita va fi structurata sub forma unui program interactiv pe parcursul caruia copiii vor fi incurajati sa vorbeasca, sa puna intrebari si sa gaseasca raspunsurile singuri, informatiile si discutiile fiind calibrate in functie de varsta participantilor, preocuparile cotidiene ale copiilor si curricula scolara.


Alte ateliere si evenimente pentru copii

curs actorie copii

Atelier de dezvoltare personală prin teatru pentru copii (8-12 ani)

Actoria este, fără îndoială, unul dintre mijloacele cele...  [Citeste mai mult]
stil vestimentar adolescenti

Stil vestimentar pentru adolescenți (minim 12 ani)

De obicei, prima impresie pe care o avem despre o...  [Citeste mai mult]

Atelier de Machiaj pentru adolescente (min. 13 ani)

Va propunem un curs intensiv de machiaj pentru...  [Citeste mai mult]

Alte ateliere si evenimente cu Mona-Silvia Timofte

Calatorie prin Muzeul K. H. Zambaccian

Pe 9 iulie Fundatia Calea Victoriei ii invita pe cei mici la...  [Citeste mai mult]

Atelier de etichetă și bune maniere pentru copii (7-12 ani)

Deprinderea unui comportament elegant, respectuos și...  [Citeste mai mult]