Calatorie prin Muzeul K. H. Zambaccian

 

Pe 9 iulie Fundatia Calea Victoriei ii invita pe cei mici la muzeul Zambaccian pentru o incursiune in lumea fascinanta a colectiei de pictura, sculptura si mobilier a lui Krikor Zambaccian.

Turul ghidaj interactiv prin muzeul Zambaccian alaturi de lectorul nostru, Mona-Silvia Timofte, va avea ca scop familiarizarea copiilor cu spatiul unui muzeu, dar si cu limbajul artistic al picturii si sculpturii. Prin intermediul unor activitati creative practice (desen, colaj, modelaj) si a bogatei si valoroasei colectii de arta a muzeului,  impletind povestile si discutiilor interactive cu copiii, vizita va incerca sa stimuleze curiozitatea copiilor in domeniul artelor plastice si dezvoltarea culturii lor generale prin intermediul tablourilor, sculpturilor si pieselor de mobilier pe care le vor vedea.

Incursiunea in colectia de arta a lui Krikor Zambaccian va oferi copiilor prilejul de a invata cum sa priveasca o lucrare de arta, de a descoperi singuri si a explora povestea din spatele fiecarui exponat pe care il vor vedea, deprinzand astfel notiuni de baza in domeniul picturii si al sculpturii.

Vizita la muzeul K. H. Zambaccian face parte dintr-un program mai amplu al Fundatiei Calea Victoriei de familiarizare a copiilor cu spatiile muzeale ale Bucurestiului si de dezvoltare a limbajului artistic si culturii vizuale a acestora. Fiecare vizita va fi structurata sub forma unui program interactiv pe parcursul caruia copiii vor fi incurajati sa vorbeasca, sa puna intrebari si sa gaseasca raspunsurile singuri, informatiile si discutiile fiind calibrate in functie de varsta participantilor, preocuparile cotidiene ale copiilor si curricula scolara.


Alte ateliere si evenimente pentru copii

curs actorie copii

Atelier de dezvoltare personală prin teatru pentru copii (8-12 ani)

Actoria este, fără îndoială, unul dintre mijloacele cele...  [Citeste mai mult]
stil vestimentar adolescenti

Stil vestimentar pentru adolescenți (minim 12 ani)

De obicei, prima impresie pe care o avem despre o...  [Citeste mai mult]

Atelier de Machiaj pentru adolescente (min. 13 ani)

Va propunem un curs intensiv de machiaj pentru...  [Citeste mai mult]

Alte ateliere si evenimente cu Mona-Silvia Timofte

Calatorie prin Muzeul Theodor Pallady

Pe 23 iulie Fundatia Calea Victoriei ii invita pe cei mici...  [Citeste mai mult]

Atelier de etichetă și bune maniere pentru copii (7-12 ani)

Deprinderea unui comportament elegant, respectuos și...  [Citeste mai mult]