Şcoala Altfel 2017: Activități pentru copii şi adolescenți

 

Pentru programul Şcoala Altfel 2017 propunem evenimente educative şi culturale prin care elevii de toate vârstele pot descoperi domenii de cultură generală ce nu se regăsesc în programa şcolară.

Alături de noi, copiii şi adolescenții descoperă subiecte noi, prezentate relaxat, cu accent pe creativitate, pe posibilitatea de a dezbate şi de a pune în context lucrurile aflate. Până acum, peste 700 de elevi de la şcoli şi licee din Bucureşti s-au bucurat de cursurile şi evenimentele noastre. Lectorii noştri urmăresc mai ales formarea şi antrenarea gândirii critice şi stimularea curiozității şi a inițiativei personale.

Iată propunerile noastre:

DESCOPERĂ BUCUREŞTIUL CULTURAL (doar pentru gimnaziu şi liceu):

  • Expediții culturale şi vizite în clădiri de patrimoniu greu accesibile publicului larg. Acest proiect include promenade cu ghidaj pe Calea Victoriei şi în alte zone istorice ale oraşului: Ioanid, Mântuleasa, Centrul Vechi etc.
  • Conferințe interactive despre Bucureşti, cu videoproiecție, pe subiectele:
    Bucureştiul Literar, Povestile Bucureştiului, Palatele Bucureştiului.

ATELIERE ŞI CONFERINȚE la sediul Fundației, în muzeele partenere sau în şcoală:

Cursurile şi atelierele noastre se adresează elevilor de şcoală generală şi liceu. Elevii care vor participa la aceste proiecte vor primi, la final, diplome de participare la atelierele Fundației Calea Victoriei, semnate de lectori.

Costul pentru fiecare activitate este de 30 de lei\ elev, durata unei întâlniri poate fi de o oră jumătate sau două. Costul este calculat pentru grupe de cca. 20 – 30 de elevi. 

Persoană de contact pentru Şcoala Altfel:

Angela Maxim, Tel: 0735.863.849, angela@victoriei.ro

 


Fondurile adunate prin atelierele de la “Şcoala Altfel” susțin activitățile creative realizate de Fundația Calea Victoriei la Centrul de zi “Sf Muceniță Sofia” – arte plastice, bune maniere, actorie, lectură etc. dedicate copiilor fără mijloace materiale, precum şi diverse alte activități de sprijinire a Centrului respectiv – de exemplu dotarea bibliotecii Centrului cu cărți şi albume pentru copii şi adolescenți.