Miraculosul cer înstelat – Atelier de Astronomie pentru copii (8-13 ani)

 

Copii, vă invităm să participați la un atelier de astronomie interesant și amuzant, susținut de Adrian Șonka, coordonatorul Observatorului Astronomic “Amiral Vasile Urseanu” din București.

Pe parcursul atelierului, micuții pasionați de astronomie și cei pur și simplu curioși să exploreze cerul înstelat al nopții vor parcurge o călătorie de milioane de ani lumină, pornind de pe Terra, spre galaxiile cele mai îndepărtate ale Universului.

Astronom din pasiune, autor a peste 14 000 de observații de stele variabile, Adrian Șonka le va fi celor mici ghid printre stele, nebuloase și galaxii. Cu răbdare și umor, într-o atmosferă relaxată, copiii vor învăța “să se orienteze pe cer”.

Vor învăța ce este aceea o stea căzătoare, cum au apărut, de fapt constelațiile, ce se întâmplă atunci când e eclipsă și cum ar fi viața pe altă planetă.

Și, mai ales, vor afla, în sfârșit, răspunsul la dificila întrebare “De ce e cerul albastru?”

Temele atelierelor:

1. Observarea cerului de zi și noapte. Cerul de zi: orizontul; culoarea cerului; obiectele astronomice care se văd ziua pe cer. Cerul  de noapte: stelele; constelațiile; planetele; Luna; sateliții artificiali. Fenomene astronomice: stelele căzătoare; eclipsele de Soare și Lună.

2. Ghid vizual al Universului cu imagini luate de cele mai mari telescoape. Distanțe în Univers; stelele – naștere, viață, moarte; aglomerări stelare; galaxii, roiuri de galaxii.

3. Călătorie virtuală prin Univers folosind un program de planetariu. Călătorie prin Sistemul Solar; cum ar fi să trăiești pe alte planete; vecinele Soarelui – stelele; Galaxia – orașul nostru; Universul.

4. Astronautică și explorarea spațiului. Rachete și oameni în Cosmos.

Vă rugăm, țineți cont de faptul că atelierele noastre nu se adresează copiilor cu nevoi speciale, având în vedere că lectorii noștri nu au pregătire specializată în această direcție.

Credit: The International Astronomical Union/Martin Kornmesser

INSCRIE-TE!

Alte ateliere si evenimente cu Adrian Sonka