Atelier de teatru pentru copii (7-10 ani)

 

Libertatea de exprimare stă la baza oricărui act creativ. Și nu numai a creației, dar și a sincerității față de noi și de cei din jurul nostru. Cred în improvizație ca fiind mijlocul cel mai potrivit prin care putem să ne exprimăm atât pe noi înșine cum suntem cu adevărat, dar și cele mai trăznite idei pe care nu avem curajul să le verbalizăm în alt context.

Fiecare întâlnire este gândită astfel încât să dezvolte creativitatea și capacitatea de a improviza a copiilor pe mai multe planuri: al imaginației, spontaneității, introspecției, al simțurilor, gestionării emoțiilor, etc.

Teatrul de improvizație oferă copiilor un cadru în care pot fi sinceri până la capăt, pentru că nu ține cont de prejudecăți sociale, de ce e corect sau nu, frumos sau urât, bine sau rău, ci te împinge să fii tu indiferent de ce zic ceilalți.

Temele întâlnirilor acestui atelier de teatru sunt:

1. Vorbește despre tine. Facem exerciții prin care ne cunoaștem și descoperim lucruri neștiute atât despre noi, cât și despre cei din jurul nostru. Exerciții: Păcălici, Continuă rima, În pantofii colegului.

2. Motorașul simțurilor. Învățăm cum să ne conștientizăm, să ne gestionăm și să ne exprimăm emoțiile. Exerciții: Îmi place de tine, Bal mascat.

3. Imaginație. Exerciții de dezvoltare a imaginației folosindu-ne de mijloace cât mai diferite. Experimentăm cum poți crea pornind de la un obiect, sunet, desen, mișcare. Exerciții: Ce faci? Fabrica de obiecte, Reclama.

4. Spontaneitate. Exerciții prin care urmărim să dăm drumul într-un mod cât mai organic și necenzurat creativității și personalității fiecăruia. Exerciții: Ce-ți trece prin minte, Cascadă de întrebări, Free flow.

5. Improvizație și libertate de exprimare. Exerciții: Dansatorii, Cercetătorul, Conversație cu marțieni.

6. Final. Improvizația unei scurte scenete bazate pe un scenariu colectiv.

Vă rugăm, țineți cont de faptul că atelierele noastre nu se adresează copiilor cu nevoi speciale, având în vedere că lectorii noștri nu au pregătire specializată în această direcție.

foto: pexels.com

INSCRIE-TE!

Actorie si Cinema - alte ateliere si evenimente

Atelier de Storytelling pentru copii (8-12 ani)

A te exprima liber, coerent și cu farmec este o abilitate...  [Citeste mai mult]

Descopera personajele de poveste prin Teatru (7-12 ani)

Copiilor le plac povestile. Obiectivul pricipal al acestui...  [Citeste mai mult]
comunicare adolescenti