Atelier de Improvizatie pe text pentru copii (7-12 ani)

 

Va propunem un antrenament distractiv si constructiv pentru copii, in cadrul unui atelier de actorie si improvizatie care are ca suport dialogul.

Improvizatia pornita de la textul impus le va stimula celor mici creativitatea si imaginatia, punandu-i in situatii variate si oferindu-le ocazia sa urmareasca diversitatea de reactii si sa descopere modalitati de adaptare la context.

A citi un text si a transmite un mesaj presupune coerenta si forta in gand. Par a fi doua cerinte exagerate pentru niste copii, insa, prin intermediul jocului, cei mici isi vor antrena capacitatea de a analiza o situatie, de a se raporta concret la datele ei, de a identifica scopul unui gest sau cuvant, de a observa, asculta si nu in ultimul rand de a reactiona just la situatie.

Copiilor le este usor sa experimenteze si sa se joace in spatele personajelor. Fiecare personaj si fiecare masca le ofera libertate de expresie. Dar cel mai important este sa inteleaga care este drumul parcurs de la gand la actiune. In final, improvizatia pe text le va aduce un plus de spontaneitate micilor cursanti.

Textele vor fi alese in functie de varsta participantilor: fabule dramatizate, scene din povesti nemuritoare, commedia dell’arte sau chiar extrase din Caragiale “Momente si schite”.

Va rugam, tineti cont de faptul ca atelierele noastre nu se adreseaza copiilor cu nevoi speciale, avand in vedere ca lectorii nostri nu au pregatire specializata in aceasta directie.

Imagine: https://www.pexels.com/photo/girl-wearing-white-shirt-36751/

INSCRIE-TE!

Alte ateliere si evenimente cu Smaranda Caragea

Atelier practic de Teatru pentru copii (7-12 ani)

Pe parcursul celor sase intalniri ale atelierului ne...  [Citeste mai mult]

Primii pasi in Actorie - Atelier pentru copii (4-6 ani)

LA ACEST ATELIER NU MAI SUNT LOCURI. Copiii sunt autentici,...  [Citeste mai mult]
comunicare adolescenti

Actorie si Cinema - alte ateliere si evenimente

Atelier de Storytelling pentru copii (8-12 ani)

A te exprima liber, coerent și cu farmec este o abilitate...  [Citeste mai mult]

Descopera personajele de poveste prin Teatru (7-12 ani)

Copiilor le plac povestile. Obiectivul pricipal al acestui...  [Citeste mai mult]

Atelier spectacol ”Calatoriile lui Ivan” (4-6 ani)

O poveste senzoriala Ne propunem apropierea copiilor de...  [Citeste mai mult]