Atelier de Bune maniere si politete prin Teatru (7-12 ani)

 

Prin joc si joaca, bunele maniere pot fi intelese si asimilate mai usor si placut de catre copii. Cu ajutorul exercitiilor specifice artei teatrale, actrita Marcela Andrei, avind o indelungata experienta de lucru cu copiii la Teatrul Ion Creanga, ii va ghida pe cei mici prin labirintul regulilor si conventiilor sociale.

Cum salut, cum ma prezint si cum ii prezint pe altii, cat si despre ce vorbesc cu o persoana pe care abia am cunoscut-o? Cum imi primesc musafirii si cum ma comport cu invitatii parintilor? Ce cadouri este potrivit sa fac? Cum este politicos sa folosesc telefonul?

Cateva reguli esentiale – intelese si exersate din copilarie – ne pot ajuta in viata noastra de zi cu zi sa comunicam mai bine cu cei din jur, sa avem o existenta armonioasa si sa fim, la rindul nostru, un model de bune maniere si politete pentru cei din jur.

In cele 5 intalniri ale atelierului vom discuta despre:

Cum facem cunostinta. Exercitii de relaxare si socializare.

– Salutul. Cum facem prezentarile. Cum si cat vorbim cand ne facem un prieten nou. Exercitii de improvizatie.

– Cum ne comportam la masa / petrecere. Ce cadou alegem pentru un prieten, un parinte, o cunostinta. Cum si cand oferim flori?

Cum ne comportam la scoala. Cum vorbim cu un coleg sau cu un profesor. Cat de important este sa fiu punctual?

Cum ne comportam in societate. Reguli de politete pe strada, la magazin, la cinema sau la teatru. In mijloacele de transport public.

 – Cum ne comportam in vizita. Cum ne comportam ca invitati. Cum ne descurcam cu musafirii, poftiti sau nepoftiti. Conversatia la telefon: cat, cum si pana la ce ora.

La ultima intalnire facem recapitulare, cu o mica demonstratie a unor jocuri si reguli de bune maniere invatate, la care parintii vor fi invitati sa asiste.

Testimonial: “D-na Marcela Andrei este un om deosebit, se vede că are foarte multă experiență în activitățile cu copiii, reușind să colaboreze foarte bine cu aceștia, să-i implice activ, astfel încât să le stârnească interesul.” (R.B.)

…..

Fiecare sedinta va dura cca 1h 30′, cu o pauza de 10 minute.

Acest curs a fost gindit pornind de la cererile parintilor de a continua cursurile de bune maniere din anii trecuti, pe de o parte, si de la succesul cursurilor de teatru, in rindul copiilor, pe de alta parte. Este un proiect original al Fundatiei Calea Victoriei.

Va rugam, tineti cont de faptul ca atelierele noastre nu se adreseaza copiilor cu nevoi speciale, avand in vedere ca lectorii nostri nu au pregatire specializata in aceasta directie.


Alte ateliere si evenimente cu Marcela Andrei

Atelier de Storytelling pentru copii (8-12 ani)

A te exprima liber, coerent și cu farmec este o abilitate...  [Citeste mai mult]

Descopera personajele de poveste prin Teatru (7-12 ani)

Copiilor le plac povestile. Obiectivul pricipal al acestui...  [Citeste mai mult]

Dezvoltare personala - alte ateliere si evenimente

stil vestimentar adolescenti

Stil vestimentar pentru adolescenți (minim 12 ani)

De obicei, prima impresie pe care o avem despre o...  [Citeste mai mult]

Atelier de Machiaj pentru adolescente (min. 13 ani)

Va propunem un curs intensiv de machiaj pentru...  [Citeste mai mult]

Atelier de Vorbire în public pentru adolescenţi (12-16 ani)

“Tare aş vrea să nu mă asculte azi profesoara”. De...  [Citeste mai mult]