Scoala Altfel 2016-2017: Activitati pentru copii si adolescenti

 

In cadrul programului Scoala Altfel 2016-2017, va propunem numeroase proiecte educative si culturale, prin care elevii de toate varstele pot descoperi domenii fascinante, ce nu se regasesc in programa scoala obisnuita. Venim in completarea programului scolar cu subiecte noi, prezentate intr-o maniera interactiva de invatare.

Lectorii Fundatiei, formati atat in Romania cat si in strainatate, sustin evenimente sau cursuri care contribuie la formarea si dezvoltarea personala si intelectuala a cursantilor sai, copii si adolescenti.

In perioada 2012-2016 peste 700 de elevi s-au bucurat de activitatile de mai jos. Va propunem, asadar, urmatoarele activitati:

  1. PENTRU GRADINITA (la sediul Fundatiei sau la gradinita):

Cost: o activitate = 25 lei/elev (durata: 1,5 – 2 h)

  1. PENTRU GIMNAZIU SAU LICEU:
  • Expeditii culturale si vizite in cladiri de patrimoniu greu accesibile publicului larg.

Acest proiect include promenade cu ghidaj pe Calea Victoriei si intrari in palate si cladiri de patrimoniu spectaculoase: Hanul lui Manuc, Palatul Cesianu-Racovitza, Cercul Militar National, Teatru Odeon, Manastirea Stavropoleos etc.

In cazul elevilor mai mari (15-18 ani), in ultima zi se poate prezenta un proiect personal despre oras, din perspectiva celor aflate la promenade.

Cost: o activitate = 25 lei/elev (durata: 1,5 – 2 h)

  • Ateliere si conferinte la sediul Fundatiei, in muzeele partenere sau in scoala:

– Actorie si improvizatie (varsta min. 7 ani)

– Bune maniere prin teatru (varsta min. 7 ani)

– Astronomie (varsta min. 7 ani)

– Stil vestimentar si imagine personala (varsta min. 12 ani)

– Descopera Bucurestiul Cultural (varsta min. 7 ani) – prezentare cu proiectie imagini de arhiva si identificare locuri emblematice ale Capitalei

– Atelier de Storytelling (varsta min. 8 ani)

– Atelier de cultura cinematografica (varsta min. 8 ani)

– Calatorie in Istoria Artei – Pictori celebri (varsta min. 8 ani)

– Cultura generala: EGIPTUL ANTIC; GRECIA ANTICA; ROMA ANTICA; Cele 7 minuni ale antichitatii; Pirati si exploratori; O calatorie imaginara in Evul Mediu: printese, cavaleri si vrajitoare etc. (varsta min. 7 ani)

– Cultura generala – oameni de geniu: Jules Verne si inventiile extraordinare din epoca 1900; Leonardo da Vinci – inventiile sale minunate; William Shakespeare si minunata poveste a teatrului elisabetan (varsta min. 7 ani)

Cost: o activitate = 25 lei/elev (durata: 1,5 – 2 h)

Costul pentru o activitate este valabil pentru grupe de cca. 20 – 30 elevi.

In cazul unei grupe mai mari sau mai mici de elevi, va rugam sa ne contactati. Taxa nu include, unde este cazul, costul biletului de intrare in muzee.

Elevii care vor participa la aceste proiecte vor primi, la final, diplome de participare la atelierele Fundatiei Calea Victoriei, semnate de lectori.

Persoana de contact:

Angela Maxim

Tel: 0735.863.849

angela@victoriei.ro

Fondurile adunate prin atelierele de la “Scoala Altfel” sustin activitatile creative realizate de Fundatia Calea Victoriei la Centrul de zi “Sf Mucenita Sofia” – arte plastice, bune maniere, actorie, lectura etc. dedicate copiilor fara mijloace materiale, precum si diverse alte activitati de sprijinire a Centrului respectiv – de exemplu dotarea bibliotecii Centrului cu carti si albume pentru copii si adolescenti.