Petruta Banita

 

Am absolvit Universitatea de Arte Bucuresti, unde am studiat conservarea si restaurarea operei de arta.

Am activat cativa ani in domeniul restaurarii, lucrand pe monumente de prima mana din nordul Moldovei (Sucevita, Voronet, Arbore, Probota, Humor, biserica Manastirii Sf Ioan din Suceava) cat si la case de secol 19 din Bucuresti.

O data cu experienta maternitatii, mi s-au modificat un pic orientarile si am inceput sa lucrez mai mult cu copiii la diferite ateliere de creativitate. In acelasi timp, acasa, am inceput sa ma joc cu diferite materiale textile si sa-mi construiesc propriile forme de jucarii pentru copiii mei dar si designul pentru diferite perne sau alte accesorii de pus prin casa pe care le-am valorificat la tagurile Muzeului Taranului Roman, la targul de Craciun de la Carturesti sau la Street Delivery de pe strada Arthur Verona.

Bucuria mea pentru lucrul cu textilele am transferat-o si copiilor de la ateliere cu care am reusit sa creem povesti pe panze cu panze si petice colorate, inclusiv sa construim jucarii in urma schitelor facute de ei.

Mi-am facut ucenicia la cateva gradinite, am susţinut cursuri de  arte plastice la Grădiniţa particulară Place to Play, la Smart Kids After School  şi la  Grădiniţa nr. 111

•am susţinut ateliere în cadrul şcolii de vară LutArs de la Piscu (modelaj in lut, icoane pe sticlă şi  pictură pe vase de lut).

•sunt membru în juriul Olimpiadei Naţionale de Arte Plastice pentru preşcolari şi în cel al  Şcolii de Vară LutArs.

•am susţinut un atelier de creativitate organizat cu ocazia Crăciunului la Cărtureşti

si apoi am colaborat si mai colaborez cu Asociatia Gaspar, Baltasar & Melchior (Scoala Agatonia de la Piscu), cu Asociatia Dintr-un Basm, cu Nuca Mica si  afterschool-ul Forest Academy.

http://harunpepivrum.blogspot.ro/

http://nucamica.blogspot.ro/

http://clubul.wix.com/vis_in_dungi#!