Leonardo da Vinci – un creator de geniu și invențiile sale minunate (8-12 ani)

 

Dragi copii, vreți să aflați povestea unui inventator de geniu? Să pătrundeți în atelierul său și să îi descoperiți secretele? Dacă da, vă invit într-o călătorie imaginară, în lumea Renașterii italiene și franceze. Cu ajutorul imaginilor, dar și a inventivității și curiozității voastre, vom scoate la iveală picturi și mașinării minunate, născocite de unul dintre cei mai mari creatori ai epocii, Leonardo da Vinci. Pictor, sculptor, muzician, matematician, inginer și arhitect, Leonardo a trăit la curțile celor mai mari principi ai timpului. El a fost cel care le-a pictat portretele, le-a împodobit palatele  și a proiectat nenumărate mașinării pentru timpurile de pace, dar și de război.

Prin intermediul a nenumărate imagini vom afla cum s-a transformat pictura către 1450, vom descifra tainele unor tablouri celebre, precum Gioconda, și ne vom minuna de toate invențiile epocii. Imaginația ne va ajuta să înțelegem istoria mașinăriei zburătoare, a sistemelor hidraulice și de elevație sau a automatelor create de Leonardo da Vinci pentru serbările de la curtea franceză.

Scopul atelierului este să stimuleze imaginația și curiozitatea celor mici, nenumărate picturi îi vor ajuta să înțeleagă contextul epocii și însemnătatea Renașterii în cultura europeană. Călăuze ne vor fi și o serie de imagini cu machetele invențiilor tehnice ale lui Leonardo da Vinci.

Va rugam, tineti cont de faptul ca atelierele noastre nu se adreseaza copiilor cu nevoi speciale, avand in vedere ca lectorii nostri nu au pregatire specializata in aceasta directie.

foto masina de zbor preluata de aici: http://kids.britannica.com/comptons/art-118322/Although-the-airplane-was-not-invented-until-the-early-20th


Alte ateliere si evenimente cu Monica Neațu

Introducere in Istoria Artei pentru copii (minim 11 ani)

intalnire cu 50 de capodopere ale artei europene Istoria...  [Citeste mai mult]

Jules Verne și invențiile extraordinare din epoca 1900 (8-12 ani)

Dragi copii, cu siguranță ați auzit de scriitorul francez...  [Citeste mai mult]

William Shakespeare și minunata poveste a teatrului elisabetan

Dragi copii ați fost vreodată la teatru? Sunteți curioși...  [Citeste mai mult]

Istorie, Cultura si Civilizatie - alte ateliere si evenimente

Atelier de Arhitectura pentru copii - Case cu povesti (7-12 ani)

Iata ce multe casute! Unele au acoperisuri mai inalte,...  [Citeste mai mult]

Povesti despre pirati, corsari, exploratori si regine

Dragi copii, ce ați zice sa plecăm într-o călătorie...  [Citeste mai mult]

Cele șapte minuni ale Antichității și povestea lor misterioasă (8-12 ani)

Dragi copii, ați auzit de legenda celor șapte minuni ale...  [Citeste mai mult]