Școală de Vară de Desen: compoziție, perspectivă, construcție (6-13 ani)

 

Desenul este una dintre tehnicile cele mai îndrăgite de copii și reprezintă, totodată, o metodă ușoară de abordare a artei. Acest fel de abordare a artei îi poate ajuta pe cei mici să își descopere talente noi sau să și le exprime pe cele deja existente.

Prin intermediul desenului cei mici își pot scoate la iveală gândurile, amintirile şi poveştile preferate, învățând în același timp tehnici și modalități de a le pune pe hârtie sub înfățișările cele mai frumoase.

Luni 16 iulie, Atelier 1 – NATURA STATICĂ

Învățăm reguli de compozitie, reguli de constructie a unui obiect aflăm mai multe despre importanța valorației în desen. Învățăm despre lumină, despre relația dintre plin și gol și despre contrastul închis-deschis. În cadrul atelierului, vom desena natură statică, evidențiind importanța luminii și relația dintre spațiul gol de pe planșă și obiectele desenate.

Marți 17 iulie, Atelier 2 – PERSPECTIVA

În cadrul celui de-al doilea atelier vom învăța despre linia dreapta în desen, despre regulile de constructie a unui obiect, precum și despre umbre, lumini și rețete cromatice de redare a adâncimii. Vom afla mai multe despre cum funcționează iluzia optică și vom observa imagini cu clădiri și obiecte ce pot fi reproduse prin desen. Încercăm să descoperim cum să redăm iluzia de adâncime și cum să tratăm cromatic și liniar lucrurile care sunt la distanță, față de cele care sunt în prim plan.

Miercuri 18 iulie, Atelier 3 – DESENUL DECORATIV

Vom afla mai multe despre elementele limbajului plastic punctul, linia, pata) și despre
desenul de linie (linia modulată, frântă și/sau curbă). La finalul atelierului vom realiza un afiș, punând în aplicare regulile de compoziție și culoare dobândite, încercând să transmitem mesajul dorit doar cu ajutorul liniilor și petelor, fără să apelăm la perspectivă.

Joi 19 iulie, Atelier 4 – COMPOZIȚIA ÎN TUȘ

În cadrul celui de-al patrulea atelier vom învăța despre regulile de încadrare în pagină, precum și despre centrul de interes al unei lucrări. Monocromia și lucrul cu tușul vor fi punctele de interes ale acestui atelier. Jonglând cu litere și numere, vom realiza o lucrare decorativă în tuș, evidențiind valențele artistice ale caligrafiei.

Vineri 20 iulie, Atelier 5 – NATURA STATICĂ (2)

Ne reamintim regulile de încadrare în pagină și de construcție a unui obiect, în încercarea de a ”caricaturiza” natura statică pe care am realizat-o, folosindu-ne de toate cunoștințele dobândite pe parcursul întâlnirilor noastre.

Va rugam tineti cont de faptul ca atelierele noastre nu se adreseaza copiilor cu nevoi speciale.


Alte ateliere si evenimente cu Maria Balan

Curs de pictura pentru copii - Intalniri cu mari pictori (8-13)

Cu acest atelier, ii invitam pe cei mici sa isi exerseze...  [Citeste mai mult]

Ocolul Pamantului in cinci episoade (7-12 ani)

Va invitam la un atelier – calatorie prin cateva dintre...  [Citeste mai mult]

Arte plastice - alte ateliere si evenimente

Introducere in Istoria Artei pentru copii (minim 11 ani)

intalnire cu 50 de capodopere ale artei europene Istoria...  [Citeste mai mult]

Atelier de Arhitectura pentru copii - Case cu povesti (7-12 ani)

Iata ce multe casute! Unele au acoperisuri mai inalte,...  [Citeste mai mult]

Atelierul spiridusilor lui Mos Craciun: decoratiuni si ornamente (7-12 ani)

Le propunem copiilor sa experimenteze pentru doua zile cum...  [Citeste mai mult]