Lorena Licuță

 

În 2002 m-am înscris la Facultatea de Socio-Psihologie a Universității ”Spiru Haret” și 4 ani mai târziu am obținut licența în Psiho-Sociologie cu lucrarea – studiu de caz: ”Cinci patternuri de relaționare intimă între partenerii cuplurilor longevive”. A fost o experiență de lucru importantă, mai bine de un an și jumătate am trudit la găsirea metodologiei de investigare cea mai potrivită pentru studierea comportamentului de intimitate în cuplu

Între 2004 și 2008 am parcurs formările necesare specializărilor de nivel masteral în Consilierea cuplului, familiei și copilului (Fundația Internațională pentru Familie și Copil – București, curs acreditat și de Ministerul Muncii) și în Psihoterapie prin metoda psihodramei clasice (Centrul Român de Psihodrama Clasică, filiala în România a Studio di Psicodramma, Milano). Din 2007 sunt autorizată de Colegiul Psihologilor din România pentru a practica sub supervizare Consiliere psihologică și Psihoterapie. În prezent lucrez în practică privată, oferind servicii de consiliere psihologică și psihoterapie individuală, familială, de cuplu și de grup.

Din 2002 și până în prezent sunt o prezență activă în domeniul voluntariatului, având colaborări cu Fundatia SOS-Satele Copiilor în proiectul de pregătire în vederea deprinderilor de viață autonomă a tinerilor rezidenți ajunși la vârsta adolescenței, precum și cu Sectia III a Spit. de Psihiatrie ”Dr. Al. Obregia”. Fac parte din echipa editorială a Revistei ”Psihodrama” a A.R.Psi.C. Am colaborat, la lansarea sa, cu Radio Itsy Bitsy la emisiunea Adrianei Titieni ”Părinți isteți”. Particip la workshopuri și cursuri de specializare de nivel post-universitar în calitate de audient și, din această vară, și de trainer. Sunt membru cotizant al Colegiului Psihologilor din România, Asociației Române de Psihodramă Clasică, International Family Therapy Association, Asociația Română de Psihiatrie a Copilului și Adolescentului și Profesii Asociate.

Pentru mai multe detalii despre activitatea și proiectele mele profesionale puteți vizita www.psiludens.ro